Rabobank blijft Overijsselse Merentocht steunen

Rabobank Meppel-Staphorst- Steenwijkerland blijft hoofdsponsor van de Overijsselse Merentocht (OMT). “Vitaliteit is een belangrijk thema binnen onze bank. Sport en beweging en daarmee een organisatie als deze passen daar uitstekend bij”, zegt Theo Bouius namens de Rabobank.

Met de sponsoring van de Overijsselse Merentocht steunt de Rabobank indirect ook veertien ijsclubs in de Kop van Overijssel. Die vormen samen de organisatie van de tocht en daar staat jaarlijks een bijdrage van de OMT-organisatie tegenover. Bouius: “Dat is een fantastische infrastructuur die we graag ondersteunen. Voor sport zijn helden belangrijk, omdat die zorgen dat ook jongeren gaan sporten. Schaatsen is bij uitstek een sport die helden voortbrengt. Bovendien hoort de sport als geen ander bij onze regio.”

Voorzitter Roelof Groen van de Overijsselse Merentocht is ‘zeer verguld’ met de ondersteuning van de Rabobank. Hij wijst erop dat de bank al tien jaar sponsor is. “We zijn er trots op dat sponsoren ons ook in schaatsloze winters trouw blijven. En dat geldt ook voor onze leden. Nog steeds zijn bijna achtduizend schaatsers lid.”

Dat aantal is dankzij de ondertekening van het nieuwe sponsorcontract verder opgelopen. Bouius, die ook op de lijst voor de Elfstedentocht staat, schreef zich namelijk meteen in als nieuw lid. Daarmee verzekert hij zich van deelname aan de tocht.